preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac

Login
Tražilica
Koliko je sati?
Od vrtića, do srednje

 

Nagrada grada Karlovca

Dobitnici smo Nagrade grada Karlovca

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Kalendar
« Siječanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Zakoni i pravilnici

Plan i program za OŠ

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2015.

Ukupno: 10836
Riječ ravnatelja

U ozračju posebnog raspoloženja i ponosa za sve učinjeno u proteklih pola stoljeća rada i postojanja Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac prikazujemo vam stranice koje smo pripremali s velikom odgovornošću i nesvakidašnjem veseljem.

Razmišljajući o svemu što se događalo u ustanovi tijekom tolikih godina, u prvi plan dolaze generacije učenika koje su svoje najsretnije dane odrastanja i obrazovanja proveli u prostorijama Centra na Baniji 24. Prije pola stoljeća težilo se odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u posebnim školama i po posebnim programima. Generacije i generacije učenica i učenika u ovoj školi sricale su prva slova i iz nje nakon mature odlazile na radna mjesta u Karlovcu i diljem naše domovine. Ponos i zadovoljstvo izazivaju izvještaji nekadašnjih učenika o njihovom zapošljavanju i sređenom obiteljskom životu, a u isti mah i njihova želja barem na kratko posjetiti svoju školu na Baniji koja zrači toplinom i susretljivošću. Veliku radost i zadovoljstvo bude refleksije roditelja. udomitelja a i cijelog društva o vrijednosti, potrebi postojanja i radu ustanove na Baniji.

        Riječi pohvale i zahvalnosti zaslužuju zaposlenici Centra od osnutka pa sve do danas. Požrtvovno i nesebično uložili su svoje osjećaje, znanja i vještine i utkali svoje živote u humanu povijest Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac. Oni zavrjeđuju zahvalnost generacija nekadašnjih i sadašnjih učenika Centra. Svakom tko će pregledavati ovu zbirku događaja, a tim istim zaviriti u jedan svojevrstan milje naše ustanove, želim poručiti slijedeće: uočite vrijednosti ambijenta i specifikum našega rada, dokučite sreću koju imaju učenici u svojoj omiljenoj i dragoj školi.

        Prepoznavajući znakove sadašnjeg vremena svjesni smo nadolazećih promjena u kojima će stručni djelatnici našega Centra odigrati ključnu ulogu u transformaciji oblika odgoja i obrazovanja učenika s teškoćama. U brizi za dobro svakoga od njih želimo da svaki korak unapređivanja odgojno-obrazovnog procesa bude napravljen u korist učenika s teškoćama. Neka posebne ustanove i nadalje budu nositelji pojačane brige za učenike s teškoćama, a istovremeno i Centri podrške redovnim školama. Otvorenost Centra, spremnost stručnih djelatnika za prilagodbu i odgovore na suvremene oblike integracije i inkluzije, jamči da smo sposobni odgovoriti izazovu vremena, poštujući prvenstveno interes i dignitet učenika s teškoćama, a perspektivu Centra ispuniti ponosom pred stručnom i društvenom javnošću.

        Od 2007. godine Centar je širom otvorio vrata u pogledu suradnje s osnovnim i srednjim školama grada Karlovca, vrtićima, lokalnom zajednicom, gradskim i privatnim tvrtkama. Izuzetno nam je drago da je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i poticanje volonterskog rada prepoznala vrijednost suradnje Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac s Gimnazijom Karlovac, i dodijelila Vijeću učenika Gimnazije Karlovac godišnju nagradu. Mi smo ponosni što smo bili inicijatori tog projekta koji će se odvijati s još boljim uspjehom i ubuduće.

        Svima koji su doprinijeli osnutku, djelovanju, razvoju i uspjesima našeg Centra, posebice onima koji su sav svoj život uložili u odgoj i obrazovanje djece s teškoćama; onima koji su samozatajno pratili rad Centra i svesrdno materijalno i moralno zalagali se za njegovo postojanje; onima koji su višekratno ispružili svoju ruku dobrote i dali svoj doprinos u bilo kojem obliku, a sve radi veće sreće učenika, sa zahvalnošću poručujemo: u ozračju slavlja Centra proslavite manifest svoje vlastite i općeljudske dobrote!

Volodymyr Kubinskyy

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

preskoči na navigaciju